Beloning voor Sporting Leiden (za) blijft uit tegen koploper

25 april 2022 - 08:24

Het leek een desastreuze middag te worden voor Sporting Leiden. Lijstaanvoerder FC Oudewater stond binnen een poep en scheet met 0-2 voor en er leek een oorwassing in het verschiet te liggen voor de ploeg van Huig Jan Heeringa. Het liep evenwel anders. De aanstaande kampioen kwam met de schrik vrij (3-4) en de Leidse ploeg had aangetoond dat het goed moet komen dit seizoen om zodoende uit te kunnen bouwen in het volgende seizoen.

Aanvaller Sipan Khalid worstelde enige tijd met het feit dat hij droog stond. De voormalig doelpuntenmaker bleef er evenwel in geloven en de laatste week werd hij steeds belangrijker voor zijn team. Dat was zeker het geval tegen de nummer 1. Khalid prikte tweemaal raak en met wat meer fortuin zat er voor hem ook meer in, maar het bleven lege handen.

,,Het was op zich een mooi potje, maar er viel voor ons wel meer uit te halen. Niet dat ik die gedachte aan het begin had, want we kenden een belabberde start. Door matig verdedigen kwamen we met 0-1 achter en na een handsbal ging de bal op de stip. Ik denk dat er drie minuten gespeeld waren en dan vrees je wel voor een grote nederlaag.”

Sporting Leiden toont evenwel regelmatig veerkracht en dat was nu niet anders. ,,Er lag veel ruimte achter hun defensie en ik ben nog best rap en kon daarvan profiteren. We kwamen zo weer in de wedstrijd met die 2-2, maar toch viel weer onnodig de 2-3. FC Oudewater is gewoonweg een prima ploeg en ze staan niet voor niets bovenaan. Toch pakten we het weer goed op na de pauze en we kwamen op gelijke hoogte door Reinaldo van den Berg. Een schuiver bracht hen alsnog weer aan de leiding, maar we bleven gaan voor een resultaat. Helaas bleef onze vierde treffer uit, maar we hebben in elk geval zeker goede tegenstand geboden. Wel is het jammer dat Gouda won van Blauw Zwart en zodoende kruipt het veld weer in elkaar. Ik geloof er echter absoluut in dat wij nog genoeg punten gaan pakken. Diverse concurrenten krijgen we nog en dan moeten we afstand kunnen nemen.”

Khalid was ondanks de nederlaag blij met zijn goals. ,,Ik hikte al een tijd tegen het maken van doelpunten aan en dat is voor een aanvaller storend. Tegen VVSB verloste ik mij laatst en ik weet dat ik nog van waarde kan zijn. Okay, ik ben geen twintig meer maar ik blijf er wel voor gaan. Ik scoorde nu met een bal over de keeper heen en vanuit een scrimmage ging er eentje in via de paal. Misschien had ik er nog eentje bij moeten maken. Als groep hebben we een lastige fase gehad. Een paar spelers zijn tussentijds weggegaan en we kampten met blessureleed. Het tweespitsensysteem vind ik niet ideaal, maar het was een poosje roeien met de riemen die we hadden. Toch zijn we nog nergens weggespeeld en elke ploeg heeft het lastig met ons. Van daaruit is er vertrouwen dat we goed en sterk kunnen finishen. We zijn weer bijna compleet, hoewel nu Yannick van der Meel geschorst zal worden.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Van Egmond, Heemskerk, Devilee, Arnoldus, Beijersbergen, Van der Meel, Mink, Van den Berg, Khalid.

Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl/

Foto’s: Stan van der Meel