Aymen Mizab niet te stuiten bij Sporting Leiden (za)

28 oktober 2019 - 11:16

Al drie keer was Sipan Khalid de grote man bij Sporting Leiden (za), maar nu stond Aymen Mizab op om een tegenstander flink in het stof te laten bijten. De ploeg van Cees van Tongeren walste met 8-1 over CVC Reeuwijk heen en had voor hetzelfde geld de dubbele cijfers kunnen halen. De ruime zege werd uiteraard wel in de armen gesloten, want de kansen op de eerste periodetitel werden vergroot. Aarlanderveen bleef steken op een gelijkspel. TAVV won wel, maar loopt achter op doelsaldo ten opzichte van de fusieclub.

Het duurde wel even voordat Sporting op gang kwam. Pas na twintig minuten werd het net gevonden door Joeri Devilee die in de spits geposteerd stond. Tien minuten later was het weer raak via middenvelder Ronald Mink en vanaf dat moment gaven de bezoekers het wel zo ongeveer op. Nog voor de pauze profiteerden Erik Bakker en Aymen Mizab van de wanorde bij de Reeuwijkers.

Ook in de tweede rondgang moest Sporting even op gang komen, maar uiteindelijk liep de score verder op. Bakker was voor de tweede keer succesvol en daarna scoorde Mizab een hattrick en zo bracht hij zijn totaal op vier doelpunten. Slechts bij 7-0 redde CVC de eer.

Van Tongeren: ,,Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat het een grote uitslag zou worden. In de eerste dertig minuten speelden we redelijk, maar veelal ook slordig. Er was teveel balverlies. De eerste echt goede aanval leverde een treffer op en daarna maakten zij forse defensieve fouten waarvan we konden profiteren. Halverwege was het al gelopen, hoewel zij na rust nog even hebben geprobeerd om er 4-1 van te maken. Ik was best verbaasd over hun spel. Zij zakken normaal gesproken vaak in, maar nu speelden ze best ver van hun eigen goal af. Met de snelheid voorin konden we de gegeven ruimtes steeds beter benutten. Aymen was daarbij natuurlijk van grote waarde met zijn vier goals.”

Ondanks de derde grote zege wilde Van Tongeren wel op de rem staan. ,,We zijn er nog lang niet, ook niet voor de eerste periodetitel. Het zou natuurlijk mooi zijn als het lukt want dan hebben we de eerste doelstelling binnen. We gaan echter niet zomaar even winnen van Gouda en VVSB. Wel is het zo dat TAVV naar VVSB moet volgende week en dat is niet ongunstig. Maar laten we vooral niet teveel aan een hosannastemming denken, want daarvoor is het simpelweg nog veel te vroeg. We hebben ook al mindere wedstrijden gespeeld immers. Wel kan ik in mijn nopjes zijn met de spelersgroep. We missen nog steeds een aantal jongens die zomaar op kunnen gaan voor een basisplek. Zij worden echter prima vervangen. Het geeft aan dat we veel mogelijkheden hebben qua inbreng van spelers en positiewisselingen.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Van Ooijen, Heemskerk, Aulic, Te Hennepe, Van Egmond, Van der Meel, Mink, Mizab, Devilee, Bakker.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/